چهارشنبه سی ام آبان ماه۱۴۰۳ برگزاری جلسه هیات امنای مجمع خیرین سلامت آذربایجان غربی و انتخابات اعضای جدید هیات مدیره مجمع خیرین سلامت استان برگزار شد

جلسه هیات امنا مجمع خیرین سلامت آذربایجان غربی و انتخابات هیات مدیره مجمع سی ام آبان ماه سال جاری با حضور دکتر ولی زاد رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان ، حجت الاسلام دکتر سید مهدی قریشی نماینده ولی فقیه در آذربایجان غربی و امام جمعه ارومیه و رئیس شورای خیرین سلامت استان ، دکتر غنیان معاون هماهنگی امور استانهای مجمع خیرین سلامت کشور، دکتر علی تقی زاده افشاری مدیرعامل مجمع خیرین سلامت استان و کاظم مرتاض رئیس هیات مدیره مجمع خیرین سلامت استان و سایر اعضای هیات امنا و هیات مدیره مجمع برگزار شد .

 

دکتر ولی زاد در این جلسه گفت: در تمام جوامع اعم از توسعه یافته و در حال توسعه، 25 تا 30 درصد امر سلامت بر عهده وزارت بهداشت یا دولت است .

دکتر ولی زاد تاکید کرد: در حدود 70 درصد امر سلامت توسط نهادهای غیر دولتی انجام می گیرد یعنی تقریبا 2 تا 2.5 برابر امور مربوط به سلامت خارج از دستگاه مربوطه انجام می شود.

وی خاطر نشان کرد: بدون این هم یاریها مشکلات عدیده ای پیش می آید.

دکتر ولی زاد گفت: سازمانهای مردم نهاد همیار وزارت بهداشت هستند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی با ابراز خرسندی گفت: استان آذربایجان غربی در سطح کشور جزو 5 استان برتر مجمع خیرین سلامت است.

وی عنوان کرد: تعداد سمنها، شوراها و موسسه های خیریه استان زیاد است و مقام عالی استان و فرمانداریها در سطح شهرستانها در برگزاری جلسات مختلف فعال بودند و نقش ویژه خیرین در سطح استان که در چند سال اخیر قریب به 68 پروژه در استان پایه ریزی کردند که 50  مورد از آنها به بهره برداری رسیده و 18 مورد در مرحله احداث هستند از جمله مرکز خیر ساز دیالیز بیمارستان طالقانی با 120 تخت، بیمارستان خاتم الانبیا (ص) سلماس با 42 تخت که 30 تخت آن فعال است و 9 مرکز دیالیز در سطح استان که توسط خیرین احداث شده است.

دکتر ولی زاد در ادامه افزود: مهاباد با 52 تخت دیالیز، سردشت با 25 تخت که 15 تخت در حال احداث است.

وی با ابراز خرسندی گفت: با بهره مندی از تختهای دیالیز شاخص تعداد بیمار به دستگاه به سطح مطلوب زیر 4  می رسد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی در ادامه افزود: خیرین در حوزه های دیگر از جمله عرصه اورژانس و فوریت، خانه های بهداشت، پایگاه های سلامت و مراکز جامع سلامت فعال بودند که پروژه های مختلفی توسط آنها به بهره برداری رسیده یا در حال احداث است.

دکتر ولی زاد خاطر نشان کرد: تمام این فعالیتها نشان از درک والای خیرین سطح استان از اهمیت سلامت می باشد و باید از خیرین و مدیرانی که در این زمینه فعالیت می کنند تقدیر و تشکر کرد.

مقام عالی سلامت استان تصریح کرد: در شهرستان نقده خیرین در حوزه آموزش نیز فعالیت می کنند و دانشکده پرستاری توسط خیرین در حال راه اندازی است.

وی خاطر نشان کرد: تمام این فعالیتها در راستای افزایش شاخصهای سلامت، بهداشت، درمان و فوریت و تسهیل در ارائه خدمات مقبول دانشگاه و وزارت است.

دکتر ولی زاد در خاتمه از هیات مدیره خیرین سلامت استان تقدیر و قدردانی کرد.

در ادامه حجت الاسلام دکتر سید مهدی قریشی رئیس شورای خیرین سلامت استان طی سخنانی گفت: احسان در راه خداوند تبارک و تعالی از انبیا و اوصیا به ما رسیده و حضرت فاطمه زهرا(س) از خیرین نامدار عالم اسلام بوده اند.

 وی بیان کرد: بحث شناساندن الگوی خیر و ارزش گذاری به امور خیرین مساله ای است که باید بیشتر از گذشته به آن پرداخته شود.

 حجت الاسلام دکتر قریشی بر لروم تسهیل گیری و کارگشایی امور خیر تاکید کرد و گفت: مساله اولویت بندی را خیرین سلامت باید مد نظر قرار بدهند و بحث اولویت سنجی هم یکی از موارد مهم در بخش سلامت است که باید مورد توجه مسئولین امر قرار گیرد.

وی درپایان بر تبلیغ و فرهنگسازی رسانه ها در بحث خیرین وامورات خیرخواهانه تاکید کرد.

 

سپس دکتر علی تقی زاده افشاری مدیر عامل مجمع خیرین سلامت استان گفت: مجمع خیرین سلامت استان در ارومیه و۱۷ شهرستان استان مشغول به فعالیت بوده و بیش از ۵۰۰ خیّر دراین مجمع عضو هستند.

 وی افرود: اقدامات مجمع خیرین سلامت در مسیر طرح های دانشگاه علوم پزشکی بوده و بر اساس نیازسنجی صورت می گیرد.

دکتر تقی زاده افشاری با بیان اینکه در سال ۱۴۰۲،۱۴۰۱و شش ماهه اول ۱۴۰۳ بیش از ۱۶۴ میلیارد تومان در پروژه های خیرساز هزینه شده است افزود: افتتاح پروژه فاخر مرکز دیالیز خیرین ارومیه در بیمارستان آیت الله طالقانی، خانه بهداشت روستای بالانج در ارومیه، خانه بهداشت روستای تازه کند افشار اهدایی مهندس حجت الاسلامی در ارومیه، پایگاه فوریت های پزشکی و اورژانس شماره ۹شهری زنده یاد محسن تقی زاده شمالی در ارومیه، پایگاه فوریت های پزشکی اورژانس تازه شهر سلماس اهدایی حاج خلیل حبیبی و خیرین سلماس، احداث ساختمان سی تی اسکن تکاب توسط معدن طلای آغ دره اهدایی خانواده زنده یاد نیری ازجمله پروژه های سال ۱۴۰۱ بودند.

 وی به پروژه های افتتاحی سال گذشته اشاره کرد و گفت: افتتاح پروژه فاخر مرکز همودیالیز خیرین سلماس دربیمارستان خاتم الانبیا ، مشارکت ۲۰ درصدی خیرین در احداث ساختمان رادیولوژی بیمارستان امام خمینی(ره) چایپاره، بازسازی و تجهیز بخش شیمی درمانی بیمارستان شهید راثی شاهین دژ در سال ۱۴۰۲ازجمله این پروژه ها بوده اند.

مدیر عامل مجمع خیرین سلامت استان افزود: در شش ماهه اول سال ۱۴۰۳ احداث و اهدای خانه بهداشت انهر سفلی در ارومیه توسط موسسه خیریه بامداد امید صبا در دستور کار قرار گرفت و عملیات اجرایی بزرگترین پروژه خیرساز مجمع خیرین از حدود دوماه قبل شروع شده که مربوط به ساختمان خیر ساز و بخش مراقبت های ویژه بیمارستان آیت الله طالقانی است و این پروژه با مشارکت دانشگاه علوم پزشکی آغاز شده است.

 دکتر تقی زاده افشاری بیان کرد: این پروژه در زمینی به مساحت ۱۵۰۰ متر مربع و زیر بنای ۵ هزار و ۲۰۰ متر مربع بوده و هزینه آن ۲۰۰ میلیارد تومان برآورد شده است .

 وی پروژه های مرکز همودیالیز خیرین سردشت، مرکز همودیالیز شوط، مرکز خدمات جامع سلامت سیلوانا در ارومیه توسط دکتر مالک و مهندس علی زاده افشار، دانشکده پرستاری نقده توسط مهندس جعفری، پایگاه اورژانس و فوریت های پزشکی شریف آباد تکاب توسط معدن سنگ پاسارگاد، پایگاه اورژانس و فوریت های پزشکی جاده ای پلدشت، پایگاه اورژانس و فوریت های پزشکی جاده بکتاش میاندوآب، پایگاه اورژانس و فوریت های پزشکی آذربایجان سلماس، پایگاه اورژانس و فوریت های پزشکی جاده ای روستای ترکمان ارومیه، پایگاه اورژانس و فوریت های جاده کارخانه قند پیرانشهر، پایگاه اورژانس و فوریت های پزشکی دیزج مرگور، خانه بهداشت روستای گرگ تپه ارومیه، خانه بهداشت روستای عربلوی بیشه در ارومیه، خانه بهداشت روستای حسن آباد ارومیه، ساختمان مرکزتصویر برداری و MRIسردشت، ساختمان مرکز تصویربرداری و سی تی اسکن بیمارستان شهید حاج قاسم سلیمانی در پیرانشهر، بازسازی وبهسازی بیمارستان فجر ماکو توسط موسسه خیریه درمانی بیمارستان،ساختمان آزمایشگاه مرکز بهداشت سلماس، مسجد محمد رسول (س) بیمارستان امام خمینی(ره)مهاباد،ساختمان پزشکی هسته ای آفتاب بیمارستان امام خمینی(ره) مهاباد، ساختمان مرکز سنگ شکن بیمارستان امام خمینی(ره) مهاباد را جز پروژه های در دست اقدام مجمع خیرین سلامت استان عنوان کرد. مدیر عامل مجمع خیرین سلامت استان بیان کرد: همچنین ۷۰ میلیارد تومان مبالغ اهدایی شامل تجهیزات درمانی نظیر شیمی درمانی، تجهیزاتاق عمل ارتوپدی، تجهیز اتاق عمل چشم، تجهیز بخشNICU، یخچال سردخانه، کپسول اکسیژن، دستگاه همو دیالیز، ویلچر، تخت بستری، تخت احیای نوزاد وتخت احیایCPR، ماموگرافی، آمبولانس، یخچال بانک خون،سی تی اسکن، اکوکاردیوگرافی،ونتیلاتور به بیمارستان ها و مراکز درمانی استان اهدا شده است.

وی در پایان از راه اندازی شورای خیرین سلامت در شهرستان ها و امضای تفاهم نامه با اتاق بازرگانی برای جلب مشارکت مضاعف فعالان اقتصادی خبر داد.

 

در ادامه کاظم مرتاض رئیس هیات مدیره مجمع خیرین سلامت استان با بیان اینکه در سال ۱۴۰۲ با احتساب موارد منتقله چهار میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان از سال ۱۴۰۱ واریزی بود گفت: هزینه کرد سال 1402، ۲۱ میلیارد تومان بوده که این ارقام تنها مربوط به شهرستان ارومیه است و مبالغ اهدایی را در بر نمی گیرد.

وی افزود: سیستم مجمع خیرین سلامت کشور به گونه ای است که ارقام واریزی با کد کاربری در استان تعریف شده و اجازه پرداخت و دریافت در استان توسط هیات مدیره اعمال می شود و نظارت عالیه را مجمع خیرین کشور به انجام می رساند.

مرتاض بیان کرد: در ابتدای دوره سال ۱۴۰۳ مجمع خیرین سلامت استان ۲میلیارد وپانصد میلیون تومان پول داشت و واریزی طی دوره تقریبا ۳ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان بود که با احتساب کمک واریز مبلغ توسط دانشگاه علوم پزشکی استان برای پروژه بیمارستان طالقانی کل پول مجمع در سال جاری حدود پنج میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان شد.

وی افرود: هم اکنون یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان هم در حساب مجمع موجود است که به بعضی پروژه ها تزریق خواهد شد و سعی هیات مدیره این است که ارقام در حساب راکد نماند و به خود پروژه ها واریز شود

رئیس هیات مدیره مجمع خیرین سلامت استان بیان کرد: با توجه به اینکه پروژه بیمارستان طالقانی شروع شده است از همه عزیزان و هیات امنای محترم درخواست دارم با حمایت های مادی و معنوی خود این پروژه را یاری کنند.

معاون هماهنگی امور استانهای مجمع خیرین سلامت کشور در این جلسه گفت: با وجود همه مشکلات اقتصادی در کشور در سال گذشته خیرین حدود ۵ هزار میلیارد تومان در حوزه سلامت سرمایه گذاری کردند.

دکتر غنیان بیان کرد: بسیاری از خیرین کشور در خارج کشور ساکن بوده و ازطریق فضای مجازی با ما در ارتباط هستند و کمک های بسیار خوبی را به مجمع می نمایند.

دکتر غنیان با ابراز خرسندی از فعالیت مجمع خیرین سلامت استان آذربایجان غربی گفت: یک مجموعه منسجم و کار تیمی عالی از دانشگاه، حوزه خیرین دانشگاه و مجمع خیرین در این استان شکل گرفته است.

معاون هماهنگی امور استانهای مجمع خیرین سلامت کشور گفت: در این استان بعلت همدلی و همیاری فراوان هیچ دغدغه ای در امور خیرین وجود ندارد.

وی تاکید کرد: اولویت بندی اصلی پروژه ها بر عهده دانشگاهها است و در چهارده، پانزده سال سپری شده از احداث مجمع حتی یک پروژه ساخته شده توسط مجمع وجود ندارد که توسط دولت به بهره برداری نرسیده باشد.

تقدیر از اعضای هیات امنا که خود در امر خیر مشارکت داشتند ، تقدیر از اعضای هیات مدیره بدلیل تلاش های انجام شده در طی تصدی مسئولیت آنان و برگزاری انتخابات هیات مدیره جدید مجمع از دیگر بخشهای این جلسه بود .

 

 

 

 


تاریخ: ۱۴۰۳/۰۹/۰۳ ۱۳:۰۹ | دفعات بازدید: ۳۴ بازدید