دکتر علی تقی زاده افشاری قائم مقام رئیس دانشگاه در مشارکتهای اجتماعی ، سازمانهای مردم نهاد و خیریه های سلامت استان

دکتر علی تقی زاده افشاری قائم مقام رئیس دانشگاه در مشارکتهای اجتماعی ، سازمانهای مردم نهاد و خیریه های سلامت استان میهمان برنامه تلویزیونی ساغلیق بود .

وی در خصوص نقش خیرین در عرصه سلامت گفت : مسئله سلامت، بهداشت و درمان هر کشوری از اولویت های اساسی و درجه یک می باشد و علت این هم به این خاطر است که سلامت دو ویژگی مهم دارد: اول آنکه سلامت از نیازهای اساسی مردم است و دوم اینکه سرعت تغییرات و تحولات در این عرصه سریع می باشد یعنی تغییر سیمای بیماریها و پیشرفت فناوری در شیوه های تشخیصی، درمانی و ارائه خدمات، همگی حاکی از سرعت تغییرات در سلامت هستند بطوری که قبلا اکثر اعمال جراحی بصورت باز انجام می شدند و بعداً بوسیله دستگاههای لاپاراسکوپی و حالا دارد بطرف عمل جراحی بوسیله روبات ها پیش می رود که هزینه فوق العاده زیادی دارد. این دو ویژگی سبب شده هزینه های این بخش حتی از هزینه های نظامی کشور ها نیز بیشتر باشد. بنابراین موضوع سلامت و بهداشت و درمان فراتر از یک دانشگاه و یا وزارتخانه و یا کل دولت است.

وی افزود : انصافاً دولت، وزارتخانه و دانشگاه در حد و اندازه مقدوراتشان کارهای خوبی انجام داده اند ولی تامین شرایط مناسب برای بخش سلامت و بهداشت جامعه، عزم ملی را می طلبد و ارتقای سلامت جامعه بدون همکاری همه دستگاههای اجرایی کشور میسر نخواهد شد و با توجه به اینکه یک طرف قضیه خود مردم هستند باید مردم و نیکوکاران و خیرین محترم در فرآیند برنامه سلامت شرکت نمایند و در اینصورت برنامه ها ماندگار و پرنتیجه خواهند بود و بدون مشارکت مردم به سلامت جامعه نمی رسیم.

 

دکتر تقی زاده در مورد تاریخچه تشکیل مجمع سلامت در کشور و استان گفت : در سال 1385 خیرین سلامت شیراز ملاقاتی با مقام معظم رهبری داشتند و ایشان با استقبال فراوان از اقدامات انجام شده توسط خیرین، حاج آقا نیری را مامور تشکیل مجمع خیرین کشور نمودند و در خصوص سهیم نمودن اقشار مردم در امر بهداشت و سلامت کشور و استفاده بهینه از ظرفیتهای موجود در جامعه تاکید فرمودند و در مورخه 16/5/86 به حکم وزیر محترم بهداشت و درمان ستاد خیرین سلامت کشور در وزارتخانه تشکیل گردید و با تلاش اعضاء محترم ستاد، اساسنامه مجمع خیرین سلامت کشور تهیه و تدوین و ثبت گردید و سپس با توجه به اساسنامه شعبات آن در استان و شهرستان تشکیل گردید و اکنون دربیش ار 191 شهرستان این مجمع خیرین سلامت شعبه دارد . و حاج آقا سید رضا نیری مشاور وزیر و رئیس ستاد مرکزی خیرین سلامت کشور شدند. اکنون در کشور 50 هزار خیر در 191 شعبه فعالیت می کنند و 3000 میلیارد تومان مردم مشارکت کرده اند.

در سال 1388 اولین جلسه خیرین سلامت در استان آذربایجان غربی در دانشگاه علوم پزشکی تشکیل گردید و پس از جلسات متعدد هیئت امناء و هیئت مدیره تشکیل شد و در اواخر سال 1390 مدیر عامل مجمع خیرین سلامت ، دکتر اطمینان منصوب شدند .

وی اقدامات دانشگاه در حوزه خیرین را به شرح ذیل بیان نمود :

  • اقدامات تبلیغی بصورت مستقیم و با هماهنگی روابط عمومی دانشگاه به منظور نشان دادن ماهیت و اهداف مجمع توسط روزنامه های استانی- کشوری- پوستر- پمفلت و حضور در نمایشگاهها
  • حضور در برنامه های متعدد تلویزیونی و رادیوئی توسط مدیر عامل
  • پخش فیلم مجمع خیرین از شبکه سوم سیمای کشور
  • توسعه مجمع به تمامی 17 شهرستان
  • حضور در نماز جمعه ارومیه، مساجد، مدارس، حسینیه ها و ادرارات
  • برگزاری بسیار موفق و باشکوه اولین همایش کشوری مجمع خیرین سلامت در استان در شهریور سال 92 که انعکاس بسیار گسترده ای داشت.
  • جذب بیش از 100 خیر فعال و بیش از 500 خیر بصورت عضو مجمع
  • موارد اهدائی به ارزش بالغ بر بیش از 6 میلیارد تومان در کل استان که شامل( اهدای املاک به واحدهای تابعه دانشگاه – کمکهای تجهیزاتی- احداث مراکز بهداشت و درمان)
  • تهیه کتابچه تجهیزات پزشکی مورد نیاز بیمارستانهای استان برای راهنمائی خیرین سلامت

دکتر تقی زاده از خیرین سلامت خواست : با توجه باینکه مجمع خیرین یک نهاد غیر سیاسی و غیر دولتی است و اهداف و سیاستهای مجمع طوری است که خود خیرین در تمامی مراحل کار خیر حضور ثابت داشته باشند و مجمع را با همه اهداف و تشکیلاتش اداره کنند و مشارکت و حضور دانشگاه در این مجمع به این خاطر است که هماهنگی و ارتباط بین مجمع و دانشگاه در سیستم اداری را تسهیل کند و کارهای کارشناسی را انجام دهد.

و اما انتظار از خیرین محترم سلامت،با توجه باینکه فرهنگ ما و سنت های ما که ریشه در آئین اسلام و انسانیت همه ایرانیان دارد مشارکت مردمی در ایران و شهر ما مقوله جدیدی نیست و تاریخ طولانی کشور ما پر از فعالیتهای خیر خواهانه و بشر دوستانه است.

از طرفی آموزه های دینی ما تاکید فراوان بر رفع نیاز مردم را دارند و در آن رضایت خداوند متعال را می بینید لذا در این نوع کارها با رغبت بیشتر شرکت می کنند . خیرین محبوب خداوند و مورد توجه خاص پروردگار عالم هستند زیرا خداوند متعال فرموده اند:مردم عائله و جیره خواران من اند،محبوب ترین آنها نزد من کسی است که نسبت به عائله من مهربان تر در برآوردن نیاز مندی های ایشان کوشاتر باشد.

برای خدمت به بندگان خدا راه های زیادی وجود دارد که در این بین یکی از شاهراهها خدمت به بیماران است چرا که بیماران بیش از دیگران مورد توجه و عنایت پروردگار هستند و با توجه باینکه رسیدگی و خدمت به بیماران و برآوردن نیاز یک بیمار آنقدر ارزشمند است که پیامبر اکرم (ص) فرمودند : کسی که برای برآوردن نیاز بیماری تلاشی کند و نیاز او برآورده شود یا نه همانند روزی که از مادر متولد شده است از گناهان پاک می شود.

و برای اینکه خدمت ما ماندگار و همیشگی باشد یکی از راههای مهم و ضروری این کار وقف است .با وقف برای دارو و درمان می توان به بندگان خدا خدمتی همیشگی و ابدی کرد.

 

 قائم مقام رئیس دانشگاه در مشارکتهای اجتماعی ، سازمانهای مردم نهاد و خیریه های سلامت استان در خصوص برنامه های دانشگاه در امر توسعه مقوله خیرین سلامت گفت :

بسیاری از مردم و خیرین ترجیح می دهند سرمایه خود را برای سایر امور (از جمله مدرسه سازی و غیره) وقف کنند.

قدم اول اصلاح نگرش و دیدن واقعیات است به نظر من با بازدید از بیمارستانها و صحبت با کارشناسان این رشته، نگرش ما کم کم متفاوت میشود.

قدم بعدی شناختن نیازهای بیماران، بیمارستانها و مشورت گرفتن از کارشناسان این رشته است.

قدم سوم اعتماد به کارشناسان است.

عرصه بهداشت و درمان، عرصه کاملاً تخصصی است برای وقف در این عرصه، گرفتن مشورت از کارشناسان یک اصل

است.

وی در ادامه افزود : لازم به یاد آوری است که ریاست دانشگاه، جناب آقای دکتر آقازاده که خود از خیرین و اساتید دانشگاه و معتمد شهرمان هستند نسبت به حضور مردم و مشارکت آنها در اداره کرد مجمع تاکید و حمایت تمامی واحدهای دانشگاه را الزامی می دانند و ما هم سعی می کنیم که باری بر دانشگاه نباشیم بلکه در خدمت دولت باشیم .

دکتر تقی زاده در خصوص نیاز های عرصه سلامت گفت : از اولویت های سلامت در استان، کمبود شدید تخت های بیمارستان مخصوصا در بخش زنان و زایمان- تخت های دیالیز و تجهیزات پزشکی است که امیدواریم به کمک خیرین محترم در رفع این کمبودها اقدام شود.

وی در پایان اضافه کرد : صدا و سیما و همچنین رسانه ها و خبرنگاران نقش مهمی در آشنا کردن مردم با مشکلات بهداشتی و درمان و سلامت جامعه دارند و از طرف دیگر در معرفی مجمع خیرین سلامت و هدایت خیرین بطرف این مجمع و عرصه سلامت دارند ، بنابراین تشکر ویژه از مسئولین محترم صدا و سیما و رسانه ها و برنامه ساغلیق و مجری محترم آن آقای دکتر افشانی دارم و دکتر افشانی با اجرای برنامه های مفید و آموزشی در عرصه سلامت و بویژه در قسمت پیشگیری نقش کلیدی دارند و می توان ایشان را بعنوان خیر نمونه جامعه پزشکی دانست و فرهنگ سازی برای پیشگیری از بیماری ها جزو اقدامات خیرانه می باشد.


تاریخ: ۱۳۹۵/۰۷/۰۶ ۱۳:۰۷ | دفعات بازدید: ۳۴۸۹ بازدید

برچسب ها: دکتر تقی زاده